Contor particule cu memorie si termo-higrometru DT-96

SKU:DT-96
Out of stock
2.261,00 lei
cu TVA

1.900,00 lei
fara TVA

access_time Ajunge la tine in 1-2 zile lucratoare
Cantitate

local_shipping Livrare in 1-2 zile lucratoare
swap_horiz Retur garantat in 14 zile
credit_card Plata si cu card bancar

Contor de particule cu memorie si termo-higrometru DT-96 (detector pulberi / detector praf / detector particule praf)


Contorul de particule DT-96 asigura testarea rapida si precisa a calitatii aerului prin contorizarea numarului de particule in suspensie din aer si prin determinarea temperaturii si umiditatii ambiente.

 

Particulele in suspensie din aer sunt cea mai periculoasa categorie de poluanti intrucat ele patrund direct si adanc in plamani si in fluxul sanguin, neputand fi filtrate de organismul uman. Particulele includ in compozitia lor oxizi ai diverselor metale, nitrati, sulfati, praf, sare etc., unele dintre aceste substante fiind acide (dioxidul de sulf, oxidul de azot etc.), toxice, cancerigene.

 

Contorul de particule DT-96 masoara separat numarul de particule fine cu diametrul intre 0 si 2.5 µm/microni si numarul de particule cu diametrul intre 2.5 si 10 µm/microni din aer. Pentru a avea un termen de comparatie, un fir de par uman are aproximativ 100 µm/microni in diametru.

Contorul de particule DT-96  este folosit in numeroase domenii de activitate: laboratoare, spitale, fabrici, institutii, atat in interior cat si in exterior.

Contorul de particule DT-96  este alegerea ideala pentru evaluarea calitatii aerului în vederea mentinerii productivitatii, sanatatii şi sigurantei angajatilor, precum si a locuitorilor din zone cu risc.

 

Contorul de particule DT-96  este un instrument de masura folosit pentru toate lucrarile de intretinere si control al sistemelor de ventilatie si climatizare, pentru determinarea eficientei sistemelor de filtrare şi verificarea periodica a concentratiilor de particule din aer, atat in incaperi si unitati de productie, cat si in exterior.

 

LEGEA nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului inconjurator stabileste limitele de particule in suspensie la:

 

3.Particule în suspensie (PM10)  Media pe 24 de ore  Media anuală 
Pragul superior de evaluare  70% din valoarea-limită (35 µg/m3, a nu se depăşi mai mult de 35 de ori într-un an calendaristic)  70% din valoarea-limită (28 µg/m3)
 Pragul inferior de evaluare  50% din valoarea-limită (25 µg/m3, a nu se depăşi mai mult de 35 de ori într-un an calendaristic)  50% din valoarea-limită (20 µg/m3)

 

Legea poate fi consultata aici: http://www.calitateaer.ro/export/sites/default/.galleries/Legislation/national/Lege-nr.-104_2011-calitatea-aerului-inconjurator.pdf_2063068895.pdf

 

Caracteristici:

Afisaj color LCD TFT 2.0"

Vizualizare usoara a valorilor cu ajutorul unui ecran de 220x176 pixeli

Meniu cu navigare intuitiva

Masoara simultan concentratia a doua tipuri de particule: particule cu diametrul intr 0 si 2.5 µm/microni si particule cu diametrul intre 2.5 si 10 µm/microni

Timp de testare selectabil (30 sec, 1 min., 2 min., 5 min.)  

Modalitate de determinare a numarului de particule din aer la alegere: numararea particulelor prin metoda optica sau prin determinarea concentratiei masice a particulelor dintr-un volum de aer

Masoara umiditatea relativa si temperatura aerului ambiental

Unitate de masura a temperaturii la alegere intre ℃ si ℉

Afiseaza ora si data

Memoreaza pana la 5000 seturi de date, care pot fi vizualizate direct din aparat

Senzor de inalta precizie

Indicator digital si analogic al concentratiei de particule din aer

Indicator consumare baterie

Oprire automata (optiunea poate fi setata pentru 3, 10 sau 30 min. sau poate fi dezactivata)

Dimensiuni: 18,5 cm x 5,5 cm x 3,8 cm

Greutate 139 g

 

Se poate livra cu Certificat de Etalonare METROLOGICA (pret suplimentar 540Lei plus TVA)

Certificatul Metrologic se obtine in 2-5 zile.


*POZELE PRODUSELOR SUNT CU TITLU DE PREZENTARE . POT EXISTA DIFERENTE INTRE FOTOGRAFIA DE PREZENTARE SI PRODUSUL REAL.

DT-96