Politica de retur detectie.ro

 

Te poti razgandi in caz ca nu esti convins ca ai facut o alegere buna. Daca produsul cumparat nu corespunde asteptarilor tale, il poti returna. Ai la dispozitie 2 optiuni: fie iti returnam banii, fie poti folosi banii proveniti din returnarea produsului pentru achitarea altui produs. Adresa la care pot fi returnate produsele este: Str. Hermann Oberth, Nr. 87 Bucuresti Romania Cod postal: 012056

 

 1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 

 

2.   Exceptiile

Potrivit prevederilor art.16 din OG 34/2014 nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

b. Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate;

c. Consumabile desigilate;

d. Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate

e. Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena. (aparate de tuns, aparate de ras, aparate auditive, epilatoare, perii rotative, termometre, glucometre etc.)

f. Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere.

NOTA

Obtinerea certificatelor de calibrare si etalonare este un serviciu si contravaloarea acestuia nu poate fi returnata dupa emiterea certificatelor intrucat acestea sunt completate cu datele clientului. Aceasta contravaloare nu poate fi returnata nici in cazul in care produsul etalonat este returnat, chiar daca se accepta returnarea contravalorii acelui produs in conditiișe prezentului regulament.

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza detectie.ro cu privire la decizia de retragere din contract la adresa office@detectie.ro sau utilizand formularul de contact disponibil pe pagina https://www.detectie.ro/contact.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

- Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. (art.14. punctul 2)

- Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. (art.14.punctul 3)

 

5.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator, cu conditia receptionarii prealabile a produsului returnat de catre vanzator. (art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

 

IMPORTANT: Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile se aplica numai pentru comenzile lasate de catre persoane fizice. In cazul produselor achizitionate pe persoana juridica (indiferent de metoda de livrare) returul nu este permis.