Refractometru miere

SKU:EP116
In stoc
208,25 lei
cu TVA

175,00 lei
fara TVA

access_time Ajunge la tine in 1-2 zile lucratoare
Cantitate

local_shipping Livrare in 1-2 zile lucratoare
swap_horiz Retur garantat in 14 zile
credit_card Plata si cu card bancar

Refractometrul pentru miere a fost special conceput pentru a determina umiditatea relativa a mierii si concentratia de zahar din miere, domeniile sale de masura fiind cele potrivite pentru miere: umiditate intre 12 si 27% si concentratie de zahar intre 58 si 90% pe scala Brix si intre 38 si 43 pe scala Baume .

 

Umiditatea relativa a mierii, altfel spus concentratia de apa din miere este un bun indicator al gradului de maturare a mierii –apicultorii se refera la mierea care a stat suficient in fagure ca miere „coapta”.

Mierea recoltata, prelucrata si conservata corect va avea o umiditate de 17-18%. Totusi, mierea este considerata maturata daca umiditatea nu depaseste limita de  20%.

Daca mierea are o umiditate de peste 20% exista riscul de a fermenta si de aceea companiile care colecteaza miere de la micii apicultori o vor refuza.

Daca mierea este recoltata inainte de capacirea completa sau in zile cu umiditate atmosferica mare, umiditatea acesteia va fi mai mare.

Daca mierea este depozita in vase neetanse in camere umede, umiditatea acesteia va creste.

 

Pe langa umiditate, refractometrul pentru miere masoara si concentratia de zahar din miere, atat pe scala Brix, cat si pe scala Baume, informatie utila pentru nutritionisti si in industria agro-alimentara, dar si necesara pentru etichetarea corecta a mierii.

 

Rezultatele sunt usor de citit, scalele gradate fiind intuitive si clare.

Utilizarea este simpla si rapida: picurati cu ajutorul pipetei incluse in pachet cateva picaturi din lichidul pe care doriti sa il masurati pe prisma optica. Inchideti luminatorul si cititi rezultatul privind prin vizor si observand nivelul la care a ajuns linia de demarcatie dintre portiunile albastra si alba ale fundalului.

 

Pentru temperaturi intre 10 si 30°C,  refractometrul realizeaza o compensare automata a temperaturii

(ATC = automatic temperature compensation).

 

Refractometrul pentru miere se adreseaza atat apicultorilor, amatori si profesionisti deopotriva, cat si companiilor ce achizitioneaza miere si publicului larg ce doreste sa testeze calitatea mierii cumparate.

 

Principiul de functionare al unui refractometru este utilizarea indicelui de refractie (dat de unghiul de refractie al luminii ce trece printr-un mediu transparent) pentru a stabili concentratia unei solutii.

Acest principiu simplu permite realizarea de masuratori rapide, acurate, repetabile.

Desi refractometrele pentru diferite substante arata similar, ceea ce difera este scala de citire a rezultatelor, scala conceputa pentru fiecare tip de substante in parte.

 

Aparatul nu se livreaza cu solutie de calibrare. Refractometrul este livrat calibrat din fabrică. Pentru a avea pe viitor o proba de miere etalon ce va fi folosita la calibrare, utilizatorul va masura dupa achizitionarea refractometrului umititatea unei mostre de miere pe care o va pastra intr-un recipient inchis ermetic, recipient pe care va marca umiditatea masurata.

 

Garantie: 12 luni

 

Specificatii tehnice

 

Compensare automata a temperaturii (ATC = automatic temperature compensation) intre 10 si 30°C.

 

 

Scala

Domeniu de masura

Rezolutie (unitate de gradatie)

Stanga

Umiditate

12-27%

0,5%

Mijloc

Zahar, scala Brix

58-90 Bx

0,5%

Dreapta

Zahar, scala Baume

38-43 Be

2,5⁰

 

Dimensiuni: 17 cm lungime, 4 cm  diametru maxim

Greutate: 200g

Cost de utilizare zero – nu necesita baterii.

 

Pachetul contine:

Refractometru

Pipeta

Mini-surubelnita

Laveta curatare

Aparatul nu se livreaza cu solutie de calibrare. Refractometrul este livrat calibrat din fabrică. Pentru a avea pe viitor o proba de miere etalon ce va fi folosita la calibrare, utilizatorul va masura dupa achizitionarea refractometrului umititatea unei mostre de miere pe care o va pastra intr-un recipient inchis ermetic, recipient pe care va marca umiditatea masurata.

 

Denumiri alternative:

Refractometru umiditate miere

Refractometru umiditate relativa miere

Refractometru zahar miere

Refractometru zaharuri miere

Refractometru glucoza miere

Refractometru miere 12-27% apa 58-90% brix

Refractometru miere umiditate 12-27% zahar 58-90%


*POZELE PRODUSELOR SUNT CU TITLU DE PREZENTARE . POT EXISTA DIFERENTE INTRE FOTOGRAFIA DE PREZENTARE SI PRODUSUL REAL.

EP116