Refractometru zahar 0-20% Baume si alcool potential 0-25%

SKU:alcool 0-20%
In stoc
236,81 lei
cu TVA

199,00 lei
fara TVA

access_time Ajunge la tine in 1-2 zile lucratoare
Cantitate

local_shipping Livrare in 1-2 zile lucratoare
swap_horiz Retur garantat in 14 zile
credit_card Plata si cu card bancar

Refractometrul pentru zahar si alcool potential a fost conceput pentru a masura procentul de zahar si concentratia de alcool estimata a se obtine din lichide la finalul procesului de fermentatie: must, suc de fructe, suc de legume, must de bere, bauturi fermentate, diferitele stadii ale berii si vinului, bauturi alcoolice etc.

Acest refractometru estimeaza concentratia de alcool pe care o va avea bautura testata la finalul procesului de fermentatie. Acest refractometru/mustimetru nu masoara concentratia de alcool pe care o are o bautura la momentul testarii.

 

Rezultatul este usor de citit, scara gradata fiind intuitiva si clara.

Utilizarea este simpla si rapida: picurati cu ajutorul pipetei incluse in pachet cateva picaturi din lichidul pe care doriti sa il masurati pe prisma optica. Inchideti luminatorul si cititi rezultatul privind prin vizor si observand nivelul la care a ajuns linia de demarcatie dintre portiunile albastra si alba ale fundalului.

 

Refractometrul pentru zahar si alcool potential, denumit si mustimetru, se adreseaza atat specialistilor din industria agro-alimentara, cat si publicului larg ce doreste sa testeze concentratia de zahar dintr-un lichid si/sau concentratia de alcool pe care se estimeaza ca o va avea bautura in urma fermentarii, in vederea ameliorarii calitatii bauturilor produse in gospodarie.

 

Principiul de functionare al unui refractometru este utilizarea indicelui de refractie (dat de unghiul de refractie al luminii ce trece printr-un mediu transparent) pentru a stabili concentratia unei solutii.

Acest principiu simplu permite realizarea de masuratori rapide, acurate, repetabile.

Desi refractometrele pentru diferite substante arata similar, ceea ce difera este scala de citire a rezultatelor, scala conceputa pentru fiecare tip de substante in parte.

 

Transformarea procentelor Baume in Brix se realizeaza dupa urmatoarea formula:

Baume = 1.8 Brix = 18 g zahar/L = aprox. 1º alcool potential in urma fermentarii

Specificatii tehnice

 

Domeniu de masura: 0-20% Baume, 0-25% alcool potential

Rezolutie (unitate de gradatie): 1%

Dimensiuni: 17 cm lungime, 4 cm  diametru maxim

Greutate: 200g

Cost de utilizare zero – nu necesita baterii.

 

Pachetul contine:

Refractometru

Pipeta

Mini-surubelnita

Laveta curatare


*POZELE PRODUSELOR SUNT CU TITLU DE PREZENTARE . POT EXISTA DIFERENTE INTRE FOTOGRAFIA DE PREZENTARE SI PRODUSUL REAL.

alcool 0-20%